Производители

Последвайте ни във Facebook

Бюлетин

Да бъдеш мъж и баща - Йеспер Юл Покажи в цял размер

Да бъдеш мъж и баща - Йеспер Юл

Издателство: Жанет 45. Меки корици. Брой страници: 176

Повече детайли

Да бъдеш мъж и баща - Йеспер Юл <address><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; color: #008000;"><span>До появата на новото семейство, каквото го познаваме днес, мъжете осигуряваха прехраната и се чувстваха на мястото си в тази своя роля, те бяха глава на семейството, но почти не участваха в емоционалното му развитие. Тази представа за бащата се задържа дълго – от края на Средновековието до шейсетте години на миналия век. Едва някъде след 1960 г. – по времето на моето поколение – мъжете узряха за идеята, че могат да бъдат пълноценна част от семейството, да се грижат за децата си и да носят както екзистенциална, </span>така и емоционална отговорност за тях.</span></address><address><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; color: #008000;"><br /></span></address><address><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; color: #008000;">Не знам дали може да се даде обяснение на факта, че ако например прадядо ти и дядо ти са били музиканти, за теб и баща ти също няма да е проблем да станете музиканти. Това важи и за бащинството. С моето поколение се случи следното: ние, които смятахме себе си за „нови бащи“, не желаехме при никакви обстоятелства да повтаряме поведението на бащите си, но въпреки това така и не се опитахме да си изградим самостоятелна роля в семейството и да я мотивираме, а започнахме просто да подражаваме на майките. Прииска ни се да правим каквото са правили и те, затова изведнъж се сблъскахме с абсолютно непознати задачи – започнахме да къпем децата си и да ги храним, да им сменяме пелените, да ги държим в скута си и да ги люлеем, да играем и да се разхождаме с тях. Всичко, което правехме, се случваше под зоркия поглед на майките.</span></address><address style="font-stretch: normal; line-height: normal; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #666666;"> </address><address> </address><address><span style="color: #008000; font-size: 10pt;">Издателство: Жанет 45. Меки корици. Брой страници: 176</span></address><address><span style="color: #008000; font-family: arial, helvetica, sans-serif; line-height: normal; font-size: 10pt;"><br /></span></address>
13,00 лв

В следната категория има още 30 продукта:

До появата на новото семейство, каквото го познаваме днес, мъжете осигуряваха прехраната и се чувстваха на мястото си в тази своя роля, те бяха глава на семейството, но почти не участваха в емоционалното му развитие. Тази представа за бащата се задържа дълго – от края на Средновековието до шейсетте години на миналия век. Едва някъде след 1960 г. – по времето на моето поколение – мъжете узряха за идеята, че могат да бъдат пълноценна част от семейството, да се грижат за децата си и да носят както екзистенциална, така и емоционална отговорност за тях.

Не знам дали може да се даде обяснение на факта, че ако например прадядо ти и дядо ти са били музиканти, за теб и баща ти също няма да е проблем да станете музиканти. Това важи и за бащинството. С моето поколение се случи следното: ние, които смятахме себе си за „нови бащи“, не желаехме при никакви обстоятелства да повтаряме поведението на бащите си, но въпреки това така и не се опитахме да си изградим самостоятелна роля в семейството и да я мотивираме, а започнахме просто да подражаваме на майките. Прииска ни се да правим каквото са правили и те, затова изведнъж се сблъскахме с абсолютно непознати задачи – започнахме да къпем децата си и да ги храним, да им сменяме пелените, да ги държим в скута си и да ги люлеем, да играем и да се разхождаме с тях. Всичко, което правехме, се случваше под зоркия поглед на майките.
 
 
Издателство: Жанет 45. Меки корици. Брой страници: 176

Напишете Вашето ревю

Да бъдеш мъж и баща - Йеспер Юл

Да бъдеш мъж и баща - Йеспер Юл

Издателство: Жанет 45. Меки корици. Брой страници: 176

Напишете Вашето ревю