Производители

Последвайте ни във Facebook

Бюлетин

Оръжия за масово обезличаване - Джон Гатоу Покажи в цял размер

Оръжия за масово обезличаване - Джон Гатоу

Издателство: Изток-Запад. Брой страници: 308. Меки корици.

Повече детайли

Оръжия за масово обезличаване - Джон Гатоу <p><span style="color:#218e53;">След всичко, което съм видял през живота си и след цели трийсет години на бойното поле на училището, съм стигнал до заключение, че на света геният се среща не по-рядко от посредствеността. Ние просто потискаме гения, защото още не сме намерили начин да управляваме население, състоящо се от образовани хора. Мисля, че този проблем има едно съвсем елегантно и просто разрешение. Нека се управляват сами.</span><br /><br /><span style="color:#218e53;">Наистина ли ни трябва училище? Говоря не за образование, а за насилствено школуване: шест часа дневно, пет дни в седмицата, девет месеца в годината в продължение на дванайсет години. Дали тази убийствена, рутинна дейност е наистина наложителна?</span><br /><span style="color:#218e53;">В тази страна са ни учили (т.е. школували) да мислим, че „успехът“ е синоним на „школуването“ или най-малкото зависим от него. В исторически план обаче това изобщо не е вярно – нито в интелектуално, нито във финансово отношение. Днес по целия свят има достатъчно много хора, които намират начини да се образоват и без да прибягват до услугите на задължителното средно образование в училища, които прекалено често приличат на затвори. </span><br /><span style="color:#218e53;">Джон Гатоу </span></p> <p><span style="color:#218e53;">Издателство: Изток-Запад. Брой страници: 308. Меки корици.</span></p>
16,00 лв

В следната категория има още 30 продукта:

След всичко, което съм видял през живота си и след цели трийсет години на бойното поле на училището, съм стигнал до заключение, че на света геният се среща не по-рядко от посредствеността. Ние просто потискаме гения, защото още не сме намерили начин да управляваме население, състоящо се от образовани хора. Мисля, че този проблем има едно съвсем елегантно и просто разрешение. Нека се управляват сами.

Наистина ли ни трябва училище? Говоря не за образование, а за насилствено школуване: шест часа дневно, пет дни в седмицата, девет месеца в годината в продължение на дванайсет години. Дали тази убийствена, рутинна дейност е наистина наложителна?
В тази страна са ни учили (т.е. школували) да мислим, че „успехът“ е синоним на „школуването“ или най-малкото зависим от него. В исторически план обаче това изобщо не е вярно – нито в интелектуално, нито във финансово отношение. Днес по целия свят има достатъчно много хора, които намират начини да се образоват и без да прибягват до услугите на задължителното средно образование в училища, които прекалено често приличат на затвори. 
Джон Гатоу 

Издателство: Изток-Запад. Брой страници: 308. Меки корици.

Напишете Вашето ревю

Оръжия за масово обезличаване - Джон Гатоу

Оръжия за масово обезличаване - Джон Гатоу

Издателство: Изток-Запад. Брой страници: 308. Меки корици.

Напишете Вашето ревю