Производители

Последвайте ни във Facebook

Бюлетин

Децата, родителите, играта - Лорънс Коен Покажи в цял размер

Децата, родителите, играта - Лорънс Коен

Издателство: Изток-Запад. Брой страници: 392. Меки корици.

Повече детайли

Децата, родителите, играта - Лорънс Коен <address> </address><address style="color: #1b150f; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: normal;"><span style="font-size: 10pt;"><em>Как да научим децата да контролират импулсите си? Може да се опитаме да им внушим това чрез лекции, наказания и приятелски разговори, но нито едно от тези неща няма да даде желания резултат. Играта обаче ще успее.</em></span></address> <address style="color: #1b150f; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: normal;"><span style="font-size: 10pt;">Днес все по-често чуваме консервативни възгласи, когато стане дума за възпитание. Те призовават да бъдем строги и да се откажем от прекалената толерантност на поколението, което възпитаваше с помощта на д-р Бенджамин Спок. Истинският проблем всъщност трябва да се търси другаде и да се решава по различен начин: нито потисничеството, нито угаждането на децата им осигуряват човешката връзка, която им е необходима, за да са морални, отговорни и щастливи. Днес махалото се е люшнало от едната крайност – бой за малчуганите, към другата – тяхното разглезване... Ала и в двете положения липсва истински контакт между възрастните и рожбите им. Когато родителят е прекалено строг, той игнорира способността на детето да взима собствени решения; когато пък го глези, игнорира нуждата им да допринасят нещо за семейството като негови пълноценни членове.</span></address> <address style="color: #1b150f; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: normal;"><span style="font-size: 10pt;">Решението? За да са способни да се променят в положителна посока, децата трябва първо да почувстват топла връзка с някого и да се изпълнят с увереност, а играта е точно онова, чрез което се изгражда тъй нужната близост.</span></address><address style="color: #1b150f; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: normal;"><span style="font-size: 10pt;"><br /></span></address><address style="color: #1b150f; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: normal;"><span style="font-size: 10pt;">Откъс: <a href="http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Decata_roditelite_igrata.pdf">http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Decata_roditelite_igrata.pdf</a></span></address><address style="color: #1b150f; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: normal;"> </address><address style="color: #1b150f; font-family: Verdana, Arial, sans-serif; font-size: 12px; line-height: normal;"><span>Издателство: Изток-Запад. Брой страници: 392. Меки корици.</span></address>
19,00 лв

В следната категория има още 30 продукта:

 
Как да научим децата да контролират импулсите си? Може да се опитаме да им внушим това чрез лекции, наказания и приятелски разговори, но нито едно от тези неща няма да даде желания резултат. Играта обаче ще успее.
 
Днес все по-често чуваме консервативни възгласи, когато стане дума за възпитание. Те призовават да бъдем строги и да се откажем от прекалената толерантност на поколението, което възпитаваше с помощта на д-р Бенджамин Спок. Истинският проблем всъщност трябва да се търси другаде и да се решава по различен начин: нито потисничеството, нито угаждането на децата им осигуряват човешката връзка, която им е необходима, за да са морални, отговорни и щастливи. Днес махалото се е люшнало от едната крайност – бой за малчуганите, към другата – тяхното разглезване... Ала и в двете положения липсва истински контакт между възрастните и рожбите им. Когато родителят е прекалено строг, той игнорира способността на детето да взима собствени решения; когато пък го глези, игнорира нуждата им да допринасят нещо за семейството като негови пълноценни членове.
 
Решението? За да са способни да се променят в положителна посока, децата трябва първо да почувстват топла връзка с някого и да се изпълнят с увереност, а играта е точно онова, чрез което се изгражда тъй нужната близост.

Откъс: http://iztok-zapad.eu/uploads/materials/Decata_roditelite_igrata.pdf
 
Издателство: Изток-Запад. Брой страници: 392. Меки корици.

Напишете Вашето ревю

Децата, родителите, играта - Лорънс Коен

Децата, родителите, играта - Лорънс Коен

Издателство: Изток-Запад. Брой страници: 392. Меки корици.

Напишете Вашето ревю